Hannah Boonen un Els Teijsen strādā iekļaujošas sabiedrības ekspertīzes centrā Lēvenes-Limburgas Universitātē (UCLL) Beļģijā. Iekļaujošas sabiedrības ekspertīzes centrā tiek veidotas nozīmīgas un zinātniskas zināšanas par iekļaušanu, līdzdalību un daudzveidību visās sabiedrības jomās, tostarp izglītībā. Dažādās satura tēmās mēs īpašu uzmanību pievēršam atstumtības mehānismiem. Mēs virzāmies nepārtrauktā secībā no īpašām mērķgrupām līdz universālam dizainam "visiem". Mūsu centram ir raksturīga līdzdalību veicinošas pētniecības metodoloģijas tālāka attīstība. Zināšanas un pieredze tiek uzkrāta, apvienojot dažādas profesionālās kompetences centrā un sadarbojoties ar plašu partneru tīklu. ProuD projekts lieliski atbilst mūsu centra mērķiem un darbības jomai.
ProuD projektā mēs esam iesaistīti treneru rokasgrāmatas un profesionālās attīstības paketes izstrādē. Turklāt mēs kopā ar projekta koordinatoru un portugāļu un holandiešu komandu uzraugām projekta kvalitāti. Mēs to darām, regulāri veicot projekta veselības pārbaudes, aptauju mācību moduļu beigās un konsultatīvās padomes sanāksmes. Konsultatīvajā padomē ir divi vai trīs locekļi no katras iesaistītās valsts. Tās ir dažādu ieinteresēto personu grupu pārstāvji: vecāku interešu aizstāvības organizāciju pārstāvji, skolu direktori un izglītības speciālisti gan pamatskolas, gan vidusskolas līmenī, skolu inspekcijas pārstāvis ar pieredzi iekļaujošo kompetenču attīstīšanā un vairāki augstskolu profesori un asociētie profesori. Konsultatīvā padome palīdz mums apstrādāt projekta uzraudzību no meta perspektīvas.
Lai uzraudzītu projekta kvalitāti, ir svarīgi uzturēt kontaktu ar skolām, kas sadarbojas. Šajā sakarā mēs saņēmām atgriezenisko saiti no mūsu ProuD-skolām, ka nav tik pašsaprotami plānot regulāras tikšanās ar viņu PLC, jo ir ļoti aizņemts Kovid periods un trūkst pusdienu skolotāju. Profesionālās mācīšanās aktivitāšu plānošanā būtu noderīga mugurkaula struktūra, kas ļautu saskatīt saskaņotību starp mūsu projektā izstrādātajiem rezultātiem. Šomēnes starptautiskā partneru sanāksmē, kas notika Ģentē, mēs apspriedām savas idejas par mugurkaula struktūru. Pirmais projekts tika izveidots uz tāfeles mūsu sanāksmju telpā, drīzumā iznākums būs pieejams tiešsaistē profesionālās apmācības paketē.